Meclis 1. Başkan Vekili Fahri Baysal’ın faaliyet raporuyla ilgili açıklamalarının ardından partilerin grup sözcüleri 1 yıllık Faaliyet Raporuyla ilgili görüşlerini sundu. Gerekli değerlendirmelerin ardından faaliyet raporu meclisin onayına sunularak oybirliğiyle kabul edildi.

BAŞKAN YÜCEL: “HEPİMİZİN AMACI ALANYA’YA HİZMETTİR”

Belediye Başkanlığı’nın 01 Ocak 2015-31 Aralık 2015 tarihleri arasını kapsayan faaliyet raporunu oybirliğiyle meclisten geçiren tüm meclis üyelerine destekleri için teşekkür eden Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, “Çalışmalarımıza verdiğiniz destek ve güç birliğinden dolayı hepinize teşekkür ederim. Siyaset fedakarlık ister. Ailenizden, sosyal hayatınızdan, kendinizden, her şeyden fedakarlık ister. Hepimizin tek amacı Alanya’ya hizmettir. Alanya’yı gelecek nesiller için ihya etmektir ” dedi. 

“HİZMET BİR BÜTÜNDÜR”
“ Biz büyük projeleri hayata geçiririz, yollar yapar, parklar yaparız ama bizim hizmet anlaşımız, örf ve adetleriyle, kültür ve ortak değerleriyle yaşanabilir bir Alanya ortaya koymaktır” diyen Başkan Yücel, hizmetin bir bütün olduğuna vurgu yaptı.

“2019’DA ADAYLAR PROJE VAADİNDEN SIKINTI YAŞAYACAK”
Alanya Belediyesi’nin devam eden insan odaklı bir çok projesi bulunduğunu da hatırlatan Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, 2019’da seçim maratonuna girecek Belediye Başkan adaylarının Alanya için proje üretme vaadinde sıkıntı yaşayacağını söyledi.


ŞEHİT COŞKUN NAZİLLİ’NİN İSMİ PARKA VERİLDİ
Geçtiğimiz hafta Mardin’in Nusaybin ilçesinde teröristlerle girdiği çatışmada hayatını kaybeden Özel Hareket Polisi Coşkun Nazilli’nin ismi meclis kararıyla bir parka verildi. Şehidin ismi, evine en yakın Kadıpaşa Mahallesi Nezihe Soydan Sokak’taki parkta yaşatılacak. Bütçe Komisyonundan gelen karar Belediye Meclis Üyelerinin oybirliği ile kabul edildi.

Daha önce yine Meclis kararıyla Mardin’in Dargeçit İlçesi’nde şehit olan Emniyet Amiri İbrahim Halil Aksoy’un ismi Kızlarpınarı Mahallesi’nde İslam Deresi Sokak’ta, Mardin’in Midyat ilçesinde şehit olan polis memuru Abdullah Ümit Sercan’ın ismi ise Güllerpınarı Mahallesi’nde bir parka verilmişti.

KOMİSYON ÜYELERİNİN SEÇİMİ YAPILDI
Belediye Kanunu gereği iki yılını dolduran komisyonlara yeni üyeler seçildi. Meclis 1. Başkan Vekilliğine Adem Er; Belediye Meclisi Katip Üyeliğine Mehmet Kula, Mustafa Toksöz; Belediye Encümen Üyeliğine Abdullah Öztürk, Garip Kodal, Celal Taşkın; Plan ve Bütçe Komisyonu Üyeliğine Alper Birer, Gökhan Sipahioğlu, Tunahan Kasapoğlu, Hasan Özdemir, Mustafa Toksöz; İmar ve Bayındırlık Komisyonuna Arif Tok, Mehmet Kural, Zihni Asiltürk, Mehmet Ali Tekin ve Melike Nazifoğlu; Sosyal Yardım Değerlendirme Komisyonuna Mustafa Keşoğlu, Mustafa Aras ve Mustafa Toksöz; Tarihi Kentler Birliğine Celal Taşkın; Akdeniz Belediyeler Birliğine ise Gökçen Nazifoğlu, Nefise Develioğlu, Melike Nazifoğlu, Ali Uğur ve Hasan Özdemir seçildi.
Editör: Haber EDİTÖR