Cumhuriyetin kuruluşunun 94'üncü yıldönümü kutlamaları kapsamında Antalya'nın Alanyailçesinde öğrenciler, vatanın bölünmez bütünlüğüne dikkat çekmek amaçlı 81 ilden getirilen topraklarla Türkiye haritası oluşturdu. 
Cumhuriyetin kuruluşunun 94'üncü yıldönümü kutlamaları kapsamında, vatan topraklarının ne kadar değerli olduğuna dikkat çekmek amaçlı Demirtaş İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri, farkındalık projesi oluşturdu. Proje kapsamında 81 ilde bulunan İmam Hatip okulları, kendi şehirlerine ait 300 gram toprağı Demirtaş İmam Hatip Ortaokulu'na gönderdi. Öğrenciler öğretmenleri eşliğinde, 81 vilayetten gelen toprakları, il sınırlarının bölünmüş olduğu Türkiye haritası maketine özenle yerleştirdi. Türkiye haritasının Ankara, İstanbulve Antalya kısmını ise Alanya Kaymakamı Mustafa Harputlu, Alanya İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Er ve Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel tarafından toprakları yerleştirildi.
Kaymakam Harputlu: "Duygulandırıcı ve örnek olacak bir proje"
Yapılan etkinlikte konuşmasına Gazi Mustafa Atatürk'ün sözleriyle başlayan Alanya Kaymakamı Mustafa Harputlu şunları söyledi: "Bundan yaklaşık 100 yıl önce Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk diyor ki, 'Vanlı, Trabzonlu, Trakyalı hepsi aynı ırkın evladı hepsi aynı cevherin damarıdır. Bize düşen bu damarlar arasındaki bağı kuvvetlendirmek' diyor ve devamında şu sözleri ekliyor: 'Bu karışık işlerden çıkmanın birliğimizdir' Yüz sene önce söylemiş bugün de aynı. Bu coğrafyada bundan sonrada aynı olacak. Ülkemiz gerçekten çok güzel bir yerde, 4 mevsim yaşadığımız bolduk ve bereket olarak dünyanın en stratejik yeri. Bu müdahalede Atatürk'ümüzün dediği gibi karşılık işler her zaman olacak. Ama bize düşen ilim ile bilim ışığında birlik ve beraberliğimizi ve kardeşlik duygularımızı sürekli pekiştirerek yolumuza devam etmek. Yapılan bu eser gerçekten bu anlamda çok önemli, duygulandırıcı ve örnek olacak bir proje. Biz böyle düşündükçe istedikleri kadar uğraşsalar istedikleri planları hem içerde hem de dışarda gerçekleştiremeyecekler" dedi.
"Bu güzel projede emeğe geçen herkese teşekkür ediyorum"
Türkiye haritası üzerinde Antalya şehrinin toprağını yerleştiren Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, ise Alanya İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün yapmış olduğu bu etkinlikte buluştuklarını aktardı. Alanya'nın çok dinli ve medeniyetli bir şehir olduğunu belirten Başkan Yücel," Ülkemizdeki 81 vilayetten sürekli göç alan birçok vatandaşımız var. Bugün de buradan milli eğitim müdürlüğü tarafından güzel bir projeye şahitlik ettik. 81 ilden gelen toprakları Türkiye haritası üzerinde buluşturduk. Sembolik olan bu proje kardeşliğe, dostluğa verdiği değeri ve ülkemizin ne kadar güçlü olduğunu dile getirildi. Bu güzel projede emeğe geçen herkese teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

Editör: Haber EDİTÖR