'40 Dakika Ders, 40 Dakika Teneffüs' projesi, öğrencilerin ilgi, yetenek ve mizaçlarına uygun alanda bireysel gelişimlerini desteklemeyi amaçlıyor. Teneffüslerde badminton, resim, müzik, halkoyunları, kick boks, futbol, judo, işaret dili gibi etkinlikleri halk eğitim merkezlerinden görevlendirilen öğretmenler; istop, satranç, masa tenisi, seksek, yakar top, beştaş, yedi kiremit, mendil kapmaca, ip atlama gibi çalışmalarıysa sınıf öğretmenleri gerçekleştiriyor. Gönüllülük esasına dayalı bu eğitimlere katılan öğretmenlere, aylık yaklaşık 700 TL ek ders ücreti ödeniyor. Teneffüsler 40 dakikaya çıkınca eskiden 08.30-14.30 olan okul saatleri, 08.20-16.00'ya çıktı. Uygulama, 2019-2020 eğitim öğretim yılının sonuna kadar devam edecek

Antalya'da pilot uygulaması hayata geçirilen proje, Kepez'deki Kızıllı İlk ve Ortaokulu, Kirişçiler İlkokulu, Döşemealtı'ndaki Fatma- Yusuf Bilgiç İlkokulu, Aksu'daki Cihadiye Ortaokulu, Cihadiye İmam Hatip Ortaokulu ve birçok okulda daha başladı.

Öğrenciler okçuluktan görsel sanata, judodan kick boksa Milli Eğitim Bakanlığı'nın 2023 Eğitim Vizyonu kapsamında '40 Dakika Ders, 40 Dakika Teneffüs' uygulaması Antalya'da 14 ilk ve ortaokulda pilot olarak başladı. 40 dakikalık teneffüslerde öğrenciler spor, resim ve müzik gibi etkinliklere katılıyor.

Editör: Haber EDİTÖR