internetten fotoğraf makinesi satmak isteyen fotoğrafçıyla irtibata geçen şahıslar 3 bin 500 değerindeki fotoğraf makinesi alacaklarını ve Alanya'ya getirmesi gerektiğini söyledi. Makineyi Alanya'ya getiren fotoğrafçı, şahıslara telefon etti. Şahıslar ise fotoğraf makinesini 'hastanedeyim bahanesiyle' SarayMahallesi'ndeki bir çiğ köfteciye bırakarak parasını ise kendilerine ait olduğunu iddia ettikleri farkı bir mahalledeki döviz bürosundan almasını istedi. Fotoğrafçı, makineyi çiğ köfteciye teslim ettikten sonra dövizciye geldiğinde dolandırıldığını anlayarak durumu polise bildirdi.

İhbar üzerine dün akşam saatlerinde harekete geçen Alanya İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği ekipleri, şahısları takibe aldı. Ekipler, fotoğraf makinesini çiğ köfteciden almaya gelen şüpheli Selahattin B.(43), Osman U.(30) ve İsmail S.'yi(34) gözaltına aldı. Gözaltına alınan şüpheliler emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Öte yandan şüpheli Osman U.'nun aynı yöntemle 3 kişiyi dolandırarak elde ettiği eşyaları kargo şirketinden başka bir şehre sevk ettiği de ortaya çıktı. O anlar ise kargo şirketinin güvenlik kamerasına saniye saniye yansıdı

Editör: Haber EDİTÖR